Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καρέλιας: Αιχμές για κυβέρνηση, ανταγωνισμό.


Επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ, εισφορές 350 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από έμμεσους και άμεσους φόρους, 6 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά, πάνω από 150 εκατ. ευρώ συνάλλαγμα από τις διεθνείς πωλήσεις και επιπλέον παροχές 1,8 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της είναι επιγραμματικά η οικονομική συνεισφορά της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια στην εθνική οικονομία τη χρονιά που φεύγει.  Κι όμως, η εταιρεία, όπως και άλλες ελληνικές βιομηχανίες, δεν ήταν μεταξύ αυτών που συνάντησε ο πρωθυπουργός. Αυτό σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Καλαμάτα. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Καρέλιας, αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων, είπε μεταξύ άλλων: «Από το επίσημο κράτος ακούμε για πολυεθνικές -σωτήρες- της οικονομίας, των εργαζομένων και του εθνικού συμφέροντος… Κατά την άποψή μας έπρεπε η κυβέρνηση της Ελλάδος να αρχίσει από την ηθική και μόνο αναγνώριση της ελληνικής, της σωστής και νοικοκυρεμένης επιχείρησης…
Κατά την άποψή μας, από αυτές έπρεπε να αρχίσει η κυβέρνηση».
Κάλεσε δε την Πολιτεία να επιλέξει μεταξύ του εφήμερου και του προσωρινού από τη μία πλευρά και του υπεύθυνου, μακροπρόθεσμου, σοβαρού σχεδιασμού από την άλλη. Σχετικά με τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, σημείωσε ότι, ενώ η εταιρεία του παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις, που θα περιόριζαν το λαθρεμπόριο, οι υπεύθυνοι δεν τους άκουσαν, όχι γιατί δεν κατάλαβαν όπως είπε, αλλά «όπως συμβαίνει κατά κόρον σε αυτήν τη χώρα, η φωνή της λογικής πνίγεται».
Πηγή: euro2day.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.