Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών.


Περίπου 30 νεαροί Αλβανοί, κρατώντας αλβανικές σημαίες, επιτέθηκαν το βράδυ σε νεαρούς σλαβικής καταγωγής στη συνοικία των Σκοπίων Τσέντο, ανακοίνωσε η αστυνομία της ''Δημοκρατίας των Σκοπίων''.
Σε ένα άλλο επεισόδιο, μία ομάδα Αλβανών στο δήμο «Τσάιρ» των Σκοπίων, στον οποίο οι Αλβανοί αποτελούν πλειοψηφία, κατέβασε  τη σημαία των Σκοπίων που ήταν τοποθετημένη σε κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος και την έκαψε.
Τα επεισόδια αυτά αποτελούν συνέχεια αυτών που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα με το κάψιμο αλβανικών σημαιών σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Τέτοβο-Γκόστιβαρ και την αφαίρεση ακόμη μίας αλβανικής σημαίας που ήταν τοποθετημένη στο πολιτιστικό κέντρο του Τετόβου. 
Ακόμη, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι στα Τίρανα, νεαροί Αλβανοί , κατέβασαν από τους ιστούς τις σημαίες των Σκοπίων και τις έκαψαν. Το γεγονός εκείνο καταδικάστηκε έντονα από το υπουργείο Εξωτερικών της ''Δημοκρατίας των Σκοπίων'' το οποίο προέβη και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Αλβανίας 'Αρμπεν Τσέκου.


Τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές της χώρας των Σκοπίων οι οποίες κατοικούνται από Αλβανούς, έχουν αναρτηθεί παντού αλβανικές σημαίες, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στη πρωτεύουσα της χώρας, πόλη Σκόπια, μεγάλη εκδήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.
Οι Αλβανοί στην χώρα Σκόπια αποτελούν το 25% του πληθυσμού της.

Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.