Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Όλα τα λεφτά στους τοκογλύφους ...και με υπογραφή Σαμαρά.


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε χθες από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και το Υπουργικό Συμβούλιο φέρνει αλλαγές στον ειδικό λογαριασμό που έχει συσταθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με την πράξη πλέον το τίμημα που θα εισπράττει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, θα μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την είσπραξή του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους».
Αφού αφαιρεθούν τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, το τελικό ποσό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.


Στο λογαριασμό «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους» θα εισρέουν εκτός από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών από αποκρατικοποιήσεις το 2013 έχει προϋπολογίσει έσοδα 2,58 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός στόχος είναι έως το 2016 να εισπραχθούν 26 δισ. ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013 τα 2,58 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων θα προέλθουν από τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το IBC, τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, την Κασσιόπη, από την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων, από τα ΕΛΠΕ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ΛΑΡΚΟ, την Αφάντου Ρόδου, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την αξιοποίηση του αποθηκευτικού χώρου «Νότιας Καβάλας».
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.