Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Υγεία, Σουηδική έρευνα: Οι πιο μυώδεις νέοι μπορεί να ζήσουν περισσότερα χρόνια.


Η ελλιπής μυϊκή δύναμη κατά την εφηβεία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο, ανάλογο με το πάχος και την υψηλή πίεση του αίματος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική έρευνα. Οι νέοι που έχουν γερούς μυς, έχουν αυξημένο προσδόκιμο ζωής, δηλαδή αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολλά χρόνια, τουλάχιστον τα αγόρια, σύμφωνα με την μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φιν Ράσμουσεν του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό bmj.com, μελέτησαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών για μια περίοδο 24 ετών.

Οι νέοι υποβλήθηκαν σε τρία τεστ μυϊκής δύναμης στην αρχή της μελέτης (ποδιών και χεριών), ενώ παράλληλα μετρήθηκαν ο δείκτης σωματικής μάζας τους και η αρτηριακή πίεση. Ως πρόωρος θάνατος ορίστηκε ο θάνατος πριν την ηλικία των 55 ετών. Στη διάρκεια της 24χρονης έρευνας, 26.145 άτομα πέθαναν (ποσοστό 2,3%). Οι τυχαίοι τραυματισμοί και οι αυτοκτονίες ήταν η κυριότερη αιτία θανάτου, ακολουθούμενες από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.