Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία: Νέα αεροσκάφη και το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στη Ρωσία, σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν οι δοκιμές δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών. Στη Σιβηρία από το αεροδρόμιο Ιρκούτσκ απογειώθηκε το καταδιωκτικό Su-30CM, που κατασκευάστηκε με παραγγελία της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω στη βάση του επιτυχημένου εξαγωγικού σχεδίου Su-30MKI. Στην πόλη Ουλιάνοβσκ, για πρώτη φορά ανυψώθηκε στον αέρα το Il-76MD-90A - το πρώτο IL76 ρωσικής κατασκευής, σε μεγάλο βαθμό εκσυγχρονισμένο σε σύγκριση με τους σοβιετικούς του προκατόχους. To Su-30CM καλείται να εξασφαλίσει αντάξια την μαχητική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας μέχρι την έναρξη της μαζικής παραγωγής του καταδιωκτικού πέμπτης γενιάς Τ-50, το οποίο θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο πια T-10.  Στις εργασίες ανανέωσης του Στόλου των αεροσκαφών Su, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρία στάδια. Στο πρώτο, που είχε αρχίσει στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000, έγιναν οι επισκευές και ο εκσυγχρονισμός μερικών δεκάδων καταδιωκτικών Su-27.
Τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη εφοδιάστηκαν με σύγχρονα όπλα υψηλής ακρίβειας τύπου «αέρος-επιφάνειας» και τελειοποιημένους πυραύλους «αέρος-αέρος».
Το δεύτερο στάδιο ξεκίνησε το 2009, με την υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια νέων καταδιωκτικών αυτής της οικογένειας. Στη συνέχεια τα κατασκευσμένα Su-27CM3 και Su-30M2 στάλθηκαν στην αεροπορική βάση στο Κρίμσκ στη νότια Ρωσία.
Τώρα, στο τρίτο στάδιο, αρχίζουν οι προμήθειες πιο τέλειων αεροσκαφών της οικογένειας T-10, Su-35C και Su-30CM.

Πηγή:ruvr.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.