Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συρία: Χάνουν σε όλα τα μέτωπα οι αντάρτες.


Πανωλεθρία έχουν υποστεί τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες και οι ξένοι μισθοφόροι από τον Συριακό Στρατό σε όλα τα μέτωπα. 
  • Στο Χαλέπι, στην παλιά πόλη, μία επίλεκτη μονάδα Αράβων μισθοφόρων εξοπλισμένων από το Κατάρ, βάσει της προέλευσης του οπλισμού που βρέθηκε επάνω τους, εγκλωβίστηκε από μια ίλη αρμάτων μάχης Τ-72 του συριακού στρατού η οποία με βολές ισοπέδωσε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, χωρίς να μπει στο σύμπλεγμα των κτιρίων που είχαν εγκλωβιστεί οι μισθοφόροι και μετά, με την υποστήριξη ενός τάγματος BMP-1, σάρωσαν με τα πολυβόλα όλη την έκταση. (Στην παλιά πόλη του Χαλεπίου, τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από πηλό και λάσπη της ερήμου) Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 70 μισθοφόροι σκοτώθηκαν μόνο στο συγκεκριμένο επεισόδιο μαζί με τον διοικητή τους. 
  • Στα περίχωρα του Χαλεπίου, μια μονάδα του στρατού γάζωσαν ένα φορτηγό με αντικαθεστωτικούς που πήγαιναν σε σύσκεψη αρχηγών των ανταρτών στην άλλη πλευρά της πόλης και σκοτώθηκαν οι μισθοφόροι Jacky Σαρίφ, γνωστός ως "θείος Jacky" γνωστός ισλαμιστής τρομοκράτης από το Πακιστάν, και ο al-Muntasir Billah, γνωστός ως αλ-Fakih, ένας πολύ επικίνδυνος Αφγανός, μέλος της Αλ Κάϊντα. 
  • Ο συριακός Στρατός έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχό του την πόλη Harasta κοντά στην πλατεία al-Thanawiya της Harasta και είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση όλων των ανταρτών της πόλης, περίπου 120 ατόμων. 
  • Στην πόλη της Erbin, επίσης τέθηκε υπό τον έλεγχο του Στρατού και εκκαθαρίστηκε μάλιστα σε ότι αφορά τις παγίδες εκρηκτικών από μονάδες του Μηχανικού, ο δρόμος που οδηγούσε στην πόλη Erbin. 
  • Ανάλογες επτυχημένες επιχειρήσεις έγιναν και στην περιοχή Assal στην ύπαιθρο του Χαλέπιου στις περιοχές της Bab Hood, Al-Khaldyeh, Al-Bueida, Tal Hanash και Al-Qseir, στην Αλ-Rastan στην πόλη Χομς, όπου σκοτώθηκαν τα ηγετικά στελέχη των τρομοκρατών, Shadi Mansour (αρχηγός της ομάδας, Khaled Shahhoud) και οι Ibrahim al-Saleh, Mohammad Lattouf, Khaled Qatee , Αbdul-Kander Qattee και Mohammad Qatee, όλοι Άραβες μισθοφόροι από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Λιβύυ κλπ
Η πίεση που υφίστανται στο πεδίο των μαχών οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι - με κύριο και βασικό πρόβλημά τους την αδυναμία στρατολόγησης νέων μαχητών που έχει ως αποτέλεσμα να μην αντικαθίστανται οι απώλειες που έχουν στα πεδία των μαχών - είναι η βασική αιτία που ίσως η επέμβαση του ΝΑΤΟ με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβανομένων, είναι στα άμεσα σχέδια. Άλλα, η Συρία δεν είναι Λιβύη, υπάρχει το αξεπέραστο πρόβλημα που λέγεται Ρωσία.

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.