Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνα. 15 οι νεκροί.


Πάνω από 5,,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα Σάντι. Οι ηλεκτρικές γραμμές σπάζουν από τους ανέμους και την πτώση δέντρων.
Στη Νέα Υόρκη, για λόγους ασφάλειας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην πλημμυρισμένη περιοχή στο κάτω Μανχάταν και σταματήσαν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, ενώ δεν κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία είναι κλειστά και δεν λειτουργούν τα επίσημα ιδρύματα.
Ο Τυφωνας στάθηκε η αιτία της ακύρωσης σχεδόν εννέα χιλιάδων πτήσεων στις ΗΠΑ. Στον ΑΗΣ Nine Mile Point στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης ακινητοποιήθηκε ο πυρηνικός αντιδραστήρας, κάτι που προφανώς έχει άμεση σχέση με την καταιγίδα.
Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Καταιγίδων βεβαιώνει ότι ο τυφώνας Σάντι χάνει τη δύναμή του, αν και παραμένει ακόμα επικίνδυνο. Θύματα του στις ΗΠΑ και τον Καναδά έφτασαν τα 15 άτομα.


Το κέντρο της τροπικής καταιγίδας Σάντι, «χτύπησε» την αμερικανική ανατολική ακτή, στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, το οποίο και δέχτηκε και το «άμεσο κτύπημα», ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC), σε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινόμενων.
Πηγή: .ruvr.ru, ikypros.com

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.