Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Β.Πούτιν: Ναι, στο δάνειο των 5 δισ. ευρώ στη Κύπρο


Τα καλά νέα φαίνεται πως έρχονται κατά "κύματα" από τη Μεγαλόνησο, η οποία και μετά την συμφωνία με την Gazprom, θα δανειοδοτηθεί σύντομα από τη Ρωσία καλύπτοντας έτσι τις "μαύρες" τρύπες του τραπεζικού της τομέα, που την εξέθεσαν - και εξακολουθούν να την απειλούν - με τον κίνδυνο της οικονομικής υποτέλειας όπως έχει συμβεί και στην Ελλάδα.
H Κύπρος την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα έδωσε άδειες σε τέσσερα βυθοτεμάχια ("Οικόπεδα") της ΑΟΖ της, σε τέσσερα κράτη, εκ των οποίων δύο (Ρωσία και Γαλλία είναι στρατηγικοί της σύμμαχοι και ουσιαστικά εγγυητές της ασφάλειας της. Χθες αργά τη νύχτα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση αδειών στη γαλλική Total, στην ρωσική Gazprom (έχει κατέβει με θυγατρικές της) και δύο οικόπεδα στην ιταλική κοινοπραξία Eni με συμμετοχή της κορεατικής KoGas.

Φυσικά η θετική έκβαση ως προς το ρωσικό δάνειο, έχει να κάνει με την άμεση εμπλοκή της ρωσικής Gazprom, στην εκμετάλλευση βυθοτεμαχίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όμως ο διακαής πόθος των Ρώσων είναι η δημιουργία σταθμού υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Πηγή:defencenet.gr



Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.