Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία: Ο νέος καταναλωτικός παράδεισος. Τα έσοδα από την ενέργεια είναι ο μοχλός ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας.


Η ρωσική καταναλωτική αγορά έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε είναι σε θέση να γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Σήμερα οι Ρώσοι απολαμβάνουν το προνόμιο της χαμηλότερης εισοδηματικής και εταιρικής φορολογίας σε όλη την Ευρώπη. 
Το κράτος χρησιμοποιεί τα μεγάλα κέρδη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να επιδοτεί την πραγματική οικονομία, η οποία έχει πυροδοτήσει τη δεκαετή άνοδο της καταναλωτικής ευφορίας. 
Τα τεράστια έσοδα από το πετρέλαιο, έχουν οδηγήσει σε θεαματική αύξηση των εισοδημάτων των Ρώσων πολιτών και κατ’ επέκταση στην εκτίναξη της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα η Ρωσία να σημειώνει παγκόσμια ρεκόρ σε αυτό τον τομέα.

Σε αντίθεση με τις τρέχουσες απόψεις, το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Ρωσία είναι περισσότερο στραμμένο στην κατανάλωση, παρά στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς οι τομείς υπηρεσιών και καταναλωτικών αγαθών μετατρέπονται πλέον σε βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης, ξεπερνώντας ακόμα και την ίδια την ενέργεια. Αυτό ακριβώς το μήνυμα εκπέμπουν κορυφαίοι οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες, σε άλλους τομείς πέραν την ενέργειας. 
Το 2011 η Ρωσία έγινε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεων στο γάλα και τα παιδικά παιχνίδια, συνολικής αξίας 22.7 δις δολαρίων. Και για το επόμενο έτος βρίσκεται σε τροχιά εκτίναξης στην πρώτη θέση στην Ευρώπη, σε πωλήσεις ρούχων, παπουτσιών, αξεσουάρ και διαφημίσεων, συνολικής αξίας 76.8 δις δολάρια. Η ρωσική καταναλωτική αγορά, χάρις στη σταθερή αύξηση των εισοδημάτων, έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε είναι σε θέση να γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από τώρα μέχρι και το 2018. Τότε, πολύ απλά, θα έχει κατακτήσει την πρωτιά.
Η Ρωσική κυβέρνηση το 2004, πήρε μια σημαντική απόφαση. Να φορολογήσει την ενέργεια και να μειώσει τους φόρους σε όλα τα άλλα. 
Η Παγκόσμια Τράπεζα καταγράφει για το τρέχον έτος, αύξηση του ΑΕΠ της χώρας γύρω στο 3.5% με 4%.
Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.