Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ της MRB Hellas: Η πρωταθλήτρια Χρυσή Αυγή κυμαίνεται μεταξύ 1ης - 3ης θέσης σε όλους τους δείκτες.


Ο γνωστός δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος Διευθύνων σύμβουλος της MRB Hellas έγραψε στην εφημερίδα Real News της Κυριακής 30/12/2012 σελίδα 18 τα παρακάτω: 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ απολογισμός Real news

Ευρωστίες, αντοχές, αναιμίες
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ, για τη χαρτογράφηση της πολιτικής “ευρωστίας”, “αντοχής” και “αναιμίας” των κομματικών δρώντων στο άμεσο μέλλον είναι οι α) συσπείρωση, β) διαρροές, γ) αδιευκρίνιστη ψήφος, δ) εισπράξεις και ε) πρόθεση ψήφου για καθέναν από τους 7 της Βουλής. 
Δημιουργούνται, έτσι, τρεις κομματικές ομάδες (Τάσεις Δεκεμβρίου 2012). 
Οι “εύρωστοι” Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ,  οι “αντέχοντες” Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ και οι “αναιμικοί” ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ. Η πρωταθλήτρια Χρυσή Αυγή κυμαίνεται μεταξύ 1ης-3ης θέσης σε όλους τους δείκτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 1ης-5ης θέσης, με καλύτερες τις “πρόθεση” και “διαρροές”, όμως δεν “εισπράττει” (5ος) την αναμενόμενη ελκυστικότητα ως αξιωματική αντιπολίτευση. 
Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται συνολικά στο ΜΟ (4η), με χαμηλές “εισπράξεις” (6η), γεγονός ενδεχομένως αναμενόμενο λόγω διακυβέρνησης εν μέσω κρίσης. Το ΚΚΕ εμφανίζει επίσης σημεία αντοχής, καθώς βρίσκεται άνω του ΜΟ (1ο-3ο), εκτός της “πρόθεσης” (7ο).
Η ΔΗΜΑΡ (5η) έχει μοναδικό “παράθυρο” επένδυσης την κινητικότητα εισόδου ψηφοφόρων που βρίσκεται στο ΜΟ. Οι “ρευστοί” ΑΝΕΛ (6οι) εμφανίζουν σημαντικά χαμηλή συσπείρωση και ιδιαίτερη κινητικότητα εισόδου-εξόδου ψηφοφόρων. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ είναι τελευταίο, εμφανίζοντας την περισσότερο “αναιμική” δυναμική. Η ρευστότητα/κινητικότητα του κομματικού τοπίου προοιωνίζονται και την αστάθεια του.

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.