Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στρασβούργο, Στρατηγός Ελ. Συναδινός: G7 και η πολιτική της ΕΕ επιβάλει μνημόνια και εξαθλιώνει λαούς.

Σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρενέβην στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του G7 και τόνισε ότι η πολιτική της ΕΕ επιβάλει μνημόνια και εξαθλιώνει λαούς, ζητά λιτότητα και δημοσιονομικές θυσίες, διατηρεί τις τράπεζες κερδοφόρες σε βάρος των πολιτών και υπηρετεί την παγκοσμιοποίηση καταργώντας εθνικές υποστάσεις, ταυτότητες και σύνορα και επομένως είναι ανέντιμο και καταδικαστέο να συμμετέχει σε συζητήσεις για την κοινωνική βιωσιμότητα και την μείωση των ανισοτήτων.
Δείτε το βίντεο.

Η ομιλία.
Κύριε Πρόεδρε,
Η συμμετοχή της ΕΕ στην Σύνοδο κορυφής του G7 είναι παντελώς ανεκδιήγητη. Η Ένωση δεν έχει κρατική υπόσταση, δε διαθέτει εκλεγμένη κυβέρνηση και το τραγελαφικό είναι, ότι οποιαδήποτε ατζέντα μπορεί να παρουσιάσει είναι άκυρη για δυο λόγους.

- Τέτοια ατζέντα δεν έχει ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση, εφόσον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει πληροφορηθεί και εγκρίνει την ατζέντα.

- Τέσσερα από τα επτά μέλη της G7 είναι και μέλη της Ένωσης δηλαδή η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός αν η Ένωση διαθέτει διαφορετική ατζέντα από αυτή των κρατών μελών της.

Σε αυτή τη σύνοδο λοιπόν, θα συζητηθεί η κοινωνική βιωσιμότητα και η μείωση των ανισοτήτων.

Εφόσον η πολιτική της ΕΕ επιβάλει μνημόνια και εξαθλιώνει λαούς, ζητά λιτότητα και δημοσιονομικές θυσίες, διατηρεί τις τράπεζες κερδοφόρες σε βάρος των πολιτών και υπηρετεί την παγκοσμιοποίηση καταργώντας εθνικές υποστάσεις, ταυτότητες και σύνορα, είναι ανέντιμο και καταδικαστέο να μιλάμε με τέτοιους όρους πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.