Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στρασβούργο, Στρατηγός Ελ. Συναδινός: Εξουσίες και έλεγχος της ΕΚΤ


Σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου  2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις εξουσίες και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στην ομιλία του, τόνισε ότι η προληπτική της εποπτεία στα πιστωτικά ιδρύματα και η συμβολή της στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμερίζεται εσκεμμένα για ιδιοτελείς σκοπούς, όπως έγινε με την ένοχη σιωπή της όταν η σοσιαλιστική κυβέρνηση Σημίτη στην Ελλάδα, χάλκευσε τα στοιχεία ελλείμματος και δημόσιου χρέους, για να μπει η χώρα στην ευρωζώνη. Επισήμανε ότι ο τρόπος λειτουργίας και η λογοδοσία της τράπεζας πρέπει να αλλάξει, καθόσον προέχει η ευημερία των πολιτών της Ένωσης και όχι ο πλουτισμός των τραπεζιτών και των διεφθαρμένων πολιτικών.
Δείτε το βίντεο. 
Η ομιλία. 
Κύριε Πρόεδρε,

Η ΕΚΤ ασκεί μια πολιτική ανισοτήτων άνευ διαφάνειας έναντι των κρατών μελών και εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρώπης.

Θα μπορούσε να ασκεί το ρόλο της όπως μια εθνική τράπεζα ενός κυρίαρχου κράτους. Δηλαδή, να προχωρά σε υποτίμηση του ευρώ ή να εξυπηρετεί το χρέος κάποιου κράτους, ώστε να αποφεύγεται ο πληθωρισμός και να διατηρείται η πιστοληπτική ικανότητα των αδύναμων κρατών.

Αντίθετα, ενώ είναι πασιφανής η αναγκαιότητα και χρησιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων, η Τράπεζα υποκύπτει στην άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης.

Βάσει της συνθήκης, η ΕΚΤ δεν ελέγχεται από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των λαών. 
Η ανεξαρτησία αυτή έχει μετατραπεί σε ασυδοσία. 
Η προληπτική της εποπτεία στα πιστωτικά ιδρύματα και η συμβολή της στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμερίζεται εσκεμμένα για ιδιοτελείς σκοπούς.
 Παράδειγμα, η ένοχη σιωπή της όταν η σοσιαλιστική κυβέρνηση Σημίτη στην Ελλάδα, χάλκευε τα στοιχεία ελλείμματος και δημόσιου χρέους, για να μπει η χώρα στην ευρωζώνη.

Ο τρόπος λειτουργίας και η λογοδοσία της ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει. Προέχει η ευημερία των πολιτών της Ένωσης και όχι ο πλουτισμός των τραπεζιτών και των διεφθαρμένων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.