Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Ερωτά την επιτροπή για την χρήση αντιβιοτικών στις Βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες.

Χθες, 11 Μαΐου 2015 ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Μεγάλες, βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν υγιή ζώα με αντιβιοτικά φάρμακα, για να παράγουν περισσότερο κρέας, γρηγορότερα και φτηνότερα. Αυτή η παράλογη και απάνθρωπη πρακτική, δημιουργεί υπερμικρόβια που είναι ανθεκτικά σε αντιβιώσεις και άκρως επικίνδυνα για την υγεία.
Σε επίπεδο ΕΕ, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση των ζώων και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι τόσο προφανές, που ακόμη και τα McDonald’s στην Αμερική δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να σερβίρουν κοτόπουλο που έχει εκτραφεί με ορισμένα αντιβιοτικά.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις, ότι τα υπερμικρόβια αχρηστεύουν τη δράση των αντιβιοτικών στην καταπολέμηση ασθενειών όπως η φυματίωση και η πνευμονία. Μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής βασίζεται στα αντιβιοτικά φάρμακα, από θεραπείες καρκίνου μέχρι και χειρουργεία.

Οι συνεχείς, μικρές δόσεις αντιβιοτικών δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη υπερμικροβίων. Και παρόλο που η απευθείας κατάχρηση απ΄ τον άνθρωπο συμβάλει στην αυξανόμενη ανθεκτικότητά τους, οι ποσότητες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία είναι τεράστιες και δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για να μειωθούν.

Προτίθεται η Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της χρήσης αντιβιοτικών από τις κτηνοτροφικές μονάδες; Θα θέσει αυστηρά όρια στις εισαγωγές κρέατος από τρίτες χώρες, στο πνεύμα των παραπάνω;

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε. α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.