Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σύνοδος των BRICS στην Νότια Αφρική.


Στη Νότια Αφρική ξεκίνησε η βασική ημέρα των εργασιών της Ε΄ Συνόδου Κορυφής των BRICS 
Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της πιο αποτελεσματικής, βασιζόμενης στην επιχειρηματική δραστηριότητα αξιοποίησης του οικονομικού δυναμικού των χωρών της BRICS. Αυτό θα εξασφάλιζε την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και των επενδύσεων, καθώς επίσης και θα διεύρυνε την βιομηχανική τους συνεταιριστικοποίηση.
Αυτά είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του προγεύματος εργασίας των ηγετών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής και εκπροσώπων των επιχειρηματικών κύκλων.
- Θα συμβάλει στην εκπλήρωση όλων αυτών των καθηκόντων και η δημιουργία Τράπεζας Ανάπτυξης της BRICS. Σε σχέση με αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία είναι υπέρ της δημιουργίας αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, έχοντας ωστόσο σαν γνώμονά της τη θέση ότι αν δημιουργηθεί, θα λειτουργεί αποκλειστικά πάνω στις αρχές της αγοράς και θα υποστηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα όλων των χωρών μας.
Μιλώντας για τη θέση που κατέχει η BRICS στον κόσμο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθύμισε ότι στις πέντε χώρες που αποτελούν αυτή την ομάδα ζει το 40% του πληθυσμού του πλανήτη μας. «Τα κράτη-μέλη της BRICS που έχουν τεράστιους φυσικούς πόρους, προετοιμασμένη βιομηχανική βάση και εξειδικευμένα στελέχη, παράγουν σχεδόν το 30% του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος», - δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Πηγή:ruvr.ru Φωτογραφίες:RIA-Novosti

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.