Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Επιστροφή στην ύπαιθρο και τη πρωτογενή παραγωγή.


Η επιστροφή στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και η καθετοποίηση της παραγωγής είναι πλέον αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, για την αντιστροφή του επί χρόνια δυσμενούς κλίματος εις βάρος της πατρίδος μας μεταξύ εισαγόμενων και Ελληνικών παραγομένων προϊόντων. 
Τα αίτια και οι εφαρμοζόμενες διαχρονικά για δεκαετίες πολιτικές και για το πως φθάσαμε να εισάγουμε το 80% περίπου της διατροφής του λαού μας είναι γνωστά και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.   
Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να γίνει αυτάρκης και τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι τα πιο ποιοτικά στον κόσμο, αλλά μεγάλο μέρος και από αυτά που παράγονται παραμένουν και σαπίζουν αδιάθετα, προς όφελος των ελαχίστων που ελέγχουν τη διακίνηση των εισαγωγών. 
Οι νέοι αγρότες αποτελούν τη προοπτική και η επιμονή τους στη ποιότητα, το είδος και τη προέλευση των σπόρων και των πρώτων υλών του παραγόμενου προϊόντος, σε συνδυασμό με τις μεθόδους παραγωγής και προώθησης των προϊόντων είναι μονόδρομος και για τη δική τους επιβίωση.
Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τη κρατικοποίηση της Αγροτικής τράπεζας και τη μετατροπή της σε ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, αποτελεί το βασικό εργαλείο τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης για κάθε αγρότη.

Γιάννης Λύρης   

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.