Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

To Βιετνάμ κοντά στην Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας-Καζαχτσάν.Ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψη του στην Ρωσία ο πρόεδρος του Βιετνάμ Τσιούνγκ Ταν Σανγκ, άφησε "ορθάνοικτο" το ενδεχώμενο η χώρα του να γίνει το τέταρτο μέλος της Τελωνειακής και Οικονομικής Ένωσης.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την πατρίδα του, ο Βιετναμέζος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα του ενδιαφέρεται να γίνει το τέταρτο μέλος της Τελωνειακής και Οικονομικής Ένωσης, Ρωσίας-Λευκορωσίας-Καζαχτσάν, απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας πως πρώτα πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία τόσο στο εσωτερικό της χώρας του, όσο και στα άλλα τρία μέλη της Ένωσης. Στην συνάντηση που είχε στο Σότσι ο Τσιούνγκ Ταν Σανγκ με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, επισφραγίστηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων με άξονα την οικονομική συνεργασία, της οποίας οι δείκτες την περασμένη χρονιά εκτοξεύτηκαν.
Σύμφωνα με στοιχεία, το 2011 ο όγκος του εμπορίου ανάμεσα στις δυο χώρες άγγιξε τα 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια, σημείωντας αύξηση 55% σε σύγκριση με το 2010. Την ίδια στιγμή 78 μεγάλες ρωσικές επενδύσεις ύψους 1δις$ βρίσκονται σε εξέλιξη στο Βιετνάμ. Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο Κιργίζιος πρωθυπουργός Ομουρμπέκ Μπαμπάνοφ κατέθεσε επίσημο αίτημα ένταξης της χώρας του στην Ένωση.
Πηγή:rbth.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.