Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πτώση άνω του 40% στις τιμές των ακινήτων.

Μειώσεις τιμών που ξεπερνούν το 40%, σε σύγκριση με τα υψηλά του 2007, καταγράφονται πλέον στις ελάχιστες συναλλαγές ακινήτων που πραγματοποιούνται στην Αττική, ενώ η πολυετής ύφεση αναγκάζει τους κατασκευαστές... να πωλούν πλέον νεόδμητα διαμερίσματα με τιμές χαμηλότερες των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, γεγονός που φάνταζε μέχρι πρόσφατα αδιανόητο.Σύμφωνα με στοιχεία από μεσιτικά γραφεία οι τιμές μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν πτώση που αγγίζει το 9%, ποσοστό που δείχνει πως οι αντοχές των κατασκευαστών ή ιδιοκτητών εξαντλούνται.

Επειδή χιλιάδες ακίνητα παραμένουν απούλητα για χρόνια, οι τιμές που καταγράφονται στα συμβόλαια των λίγων συναλλαγών είναι συχνά πλέον χαμηλότερες της πραγματικής αξίας. Ακόμα και τα συντηρητικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) δείχνουν πλέον πως οι τιμές πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα έναντι της προηγούμενης τριετίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τ.τ.Ε, το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι τιμές κατοικιών συνολικά υποχώρησαν 9,3%, ενώ για τα νεόδμητα έως 5 ετών η υποχώρηση είναι 10,3% και για τα παλαιά 8,6%.

Στην Αττική, η υποχώρηση των τιμών έφτασε το 11,7% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Τα στοιχεία δείχνουν πως η πτώση συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους είναι εξίσου δυσοίωνες.
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.