Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κύπρος: "Στα νύχια" Βρυξελλών και ΔΝΤ...


Επίσημο αίτημα για υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης υπέβαλλε η Κυπριακή Δημοκρατία, καθιστάμενη το πέμπτο μέλος της νομισματικής ένωσης που εντάσσεται σε πρόγραμμα διάσωσης, μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, αρνούμενη ταυτοχρόνως το ρωσικό δάνειο.


Η κυπριακή κυβέρνηση δεν υπέβαλλε ποτέ επίσημο αίτημα στη Ρωσία, η οποία προκαταβολικά είχε δηλώσει ότι θα το αποδεχόταν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνει σε δεύτερη φάση. Η προσφυγή έγινε για να κλείσει το "τραύμα" που άνοιξε στην Κύπρο το ελληνικό PSI που αποδεικνύεται τώρα πόσο ολέθριο ήταν για τον Ελληνισμό γενικότερα.
Η Ρωσία είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμη να δώσει επιπλέον 5 δισ. αλλά η κυπριακή κυβέρνηση δεν τα ζήτησε ποτέ είτε γιατί φοβόταν την αντίδραση των Βρυξελλών, είτε γιατί επιθυμούσε απλά να χρησιμοποιήσει την ρωσική προσφορά ως διαπραγματευτικό "χαρτί" για να μην είναι σκληροί οι όροι από τις Βρυξέλλες.

Αναμένεται να διευκρινιστούν οι δημοσιονομικές και οικονομικές δεσμεύσεις ως αντάλλαγμα για την οικονομική χρηματοδότηση. Σε νέα περιπέτεια εισέρχεται ο κυπριακός Ελληνισμός αφού χωρίς λόγο κάποιοι την οδηγούν στα νύχια των Βρυξελλών και του ΔΝΤ...
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.