Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ελευθέριος Συναδινός: Για την κλιματική αλλαγή. Βίντεο.

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα, την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Βόννη επισημαίνοντας ότι, παρόλο που οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο κλίμα, τους ωκεανούς, την υγεία και τη γεωργία είναι αδιαμφισβήτητες και τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες, πολλές χώρες δε συμμετέχουν καν στη συμφωνία του Παρισιού, λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Η ομιλία:  

Κύριε Πρόεδρε, Οι προσπάθειες καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ανθρώπινων παρεμβάσεων που την προκαλούν, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πολλές χώρες έχουν παραμείνει σε απλές δεσμεύσεις που δε συνοδεύονται από πρακτικές εφαρμογές, ενώ κάποιες άλλες δε συμμετέχουν στη συμφωνία του Παρισίου, λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Οι συνέπειες όμως, της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο κλίμα, τους ωκεανούς, την υγεία και τη γεωργία είναι αδιαμφισβήτητες και τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες. Είτε μιλάμε για υπερθέρμανση, είτε για υπερψύξη του πλανήτη, γεγονός είναι ότι η γη έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο απορρόφησης των επικίνδυνων ρυπογόνων ουσιών, αέριων, υγρών και στερεών. Το παραπάνω βέβαια χρησιμοποιείται ως πεδίο αντιπαράθεσης επιστημόνων και πολιτικών, ειδικά πρώην κομμουνιστών του υπαρκτού σοσιαλισμού, που ενδύθηκαν το μανδύα των οικολόγων πράσινων και θεωρώ ότι η προστασία του περιβάλλοντος, είναι σοβαρή υπόθεση, για να την εμπιστευτούμε σε αυτούς, είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ευχαριστώ Ελευθέριος Συναδινός Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.