Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Σωφρονιστικά συστήματα και συνθήκες κράτησης. Ομιλία Στρατηγού Συναδινού στην Ολομέλεια ΕΚ 5/10/2017


Σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα σωφρονιστικά συστήματα και τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές. Επισήμανε  ότι κρατούμενοι αναβαθμίζονται εσχάτως σε θεσμικούς συνομιλητές βάσει προσχηματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων. 
Οι ανάγκες και οι προτάσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων απαξιώνονται μεροληπτικά, και η δικαιοδοσία των κρατών μελών επί του σωφρονιστικού τους συστήματος διαβρώνεται επισημαίνοντας ότι, είναι απάνθρωπη η ανακαίνιση και ο εκμοντερνισμός φυλακών, όταν οι τράπεζες υφαρπάζουν περιουσίες των πολιτών. 
Η ομιλία: 
Κύριε Πρόεδρε, 
Κρατούμενοι αναβαθμίζονται εσχάτως σε θεσμικούς συνομιλητές βάσει προσχηματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, οι ανάγκες και οι προτάσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων απαξιώνονται μεροληπτικά, και η δικαιοδοσία των κρατών μελών επί του σωφρονιστικού τους συστήματος διαβρώνεται. Απάνθρωπη η ανακαίνιση και ο εκμοντερνισμός φυλακών, όταν οι τράπεζες υφαρπάζουν περιουσίες των πολιτών. 
Εξευτελιστικό το άνοιγμα σωφρονιστικών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, όταν παύουν σχολεία σε περιοχές στρατηγικής σημασίας. 
Παράλογη η υπόδειξη μη στερητικών της ελευθερίας ποινών, με επίκληση τη χωρητικότητα των φυλακών. 
Επική και αδιανόητη γελοιότητα ο διαθρησκευτικός διάλογος εντός των φυλακών, ως μέσο αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης. 
Εν τέλει, επισημαίνω τη χρησιμότητα απομάκρυνσης εξτρεμιστών και λαθρομεταναστών από τον γενικό πληθυσμό των φυλακών, διαχωρισμού κρατουμένων όπως ανηλίκων από ενήλικες, πρόσβαση σε αναγκαία ιατροφαρμακευτική κάλυψη αντίστοιχη των υπολοίπων πολιτών, και συμπλήρωσης του συνόλου της αποδοθείσας ποινής έπειτα από δίκαιη και αμερόληπτη δίκη. 
Οι φυλακές βέβαια δεν αποτελούν ξενοδοχεία πολυτελείας. 
Ευχαριστώ 
Ελευθέριος Συναδινός 
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.