Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πούτιν και Τραμπ σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, χθες.

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και του ευχήθηκε επιτυχία στην εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος. 
Σημείωσε τη βούληση για την οικοδόμηση διαλόγου με τη νέα διοίκηση στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν και αξιολόγησαν την τρέχουσα πολύ κακή κατάσταση των Ρωσο-Αμερικανικών σχέσεων και τάχθηκαν υπέρ της ενεργού κοινής εργασίας για την εξομάλυνση και την απομάκρυνσή τους προς την κατεύθυνση της εποικοδομητικής συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μεταξύ άλλων, την δημιουργία μιας σταθερής βάσης των διμερών σχέσεων με την ανάπτυξη του εμπορίου και την οικονομική συνιστώσα.
Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά σηματοδοτεί 210 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία από μόνη της θα πρέπει να ενθαρρύνει την επιστροφή στην ρεαλιστική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία θα ικανοποιεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών, της σταθερότητας και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πνεύμα συζήτησαν θέματα της διευθέτησης της κρίσης στη Συρία και την από κοινού καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Συμφωνήθηκε να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές και στο μέλλον να έχουν μια προσωπική συνάντηση και την προετοιμασία της θα αναλάβουν οι εκπρόσωποι των δύο μερών.
Πηγή: kremlin.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.