Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Αντώνη, τα καπέλα με τους λαγούς τελείωσαν!

Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με άρθρο του στην ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" κατακεραυνώνει τον καταρρέοντα πρωθυπουργό του μνημονίου, Αντώνη Σαμαρά.
Σήμερα θα σας εκμυστηρευτώ ποιος ήταν ο χαμηλόφωνος συνομιλητής μου λίγο πριν τα ξημερώματα και λίγο μετά τις 2:30 το πρωί. Υπομονή και σε λίγο θα το μάθετε. 
Ο λόγος που ακολουθούν έναν πολιτικό οι ψηφοφόροι είναι σπάνια εκ των προτέρων εύκολα να γίνει αντιληπτός. Δεν είναι μια διεργασία που υπακούει πλήρως στην λογική. Νομίζεις πως υπάρχει μια αόρατη χημεία που σε οδηγεί στην ίδια φωλιά σκέψης με αυτόν. Γενικά νομίζεις! Ο κόσμος ακολουθεί κάποιον επειδή πολύ απλά συνήθισε να ακολουθεί αυτόν.

Όπως δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για να είναι κανείς Ολυμπιακός η Παναθηναϊκός (πέραν ίσως - αλλά όχι πάντα - από το ότι ήταν και ο πατέρας μας), έτσι πολύ συχνά δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο κάποιος εξακολουθεί να είναι με ένα κόμμα. Η επιλογή όμως των προσώπων συνήθως είναι συνάρτηση του πομπού που έχει ο πολιτικός στο λόγο του και του δέκτη που έχει ο ψηφοφόρος στο μυαλό του.
Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή καλπάζει ασταμάτητα οφείλεται στον καθρέπτη της κοινωνίας που βλέπει την δικαίωση μιας τιμωρίας που πρέπει οπωσδήποτε να επιβληθεί σε αυτούς που την κορόιδευαν επί 10ετίες και εν τέλει την πυρπόλησαν χορεύοντας γύρω της
Οι Έλληνες έχουν πίστη πως ο ιδανικός τιμωρός είναι η Χρυσή Αυγή. 

Ότι και να λέει ο Πρετεντέρης και ο σακουλοδανειοδοτηθείς Οικονομέας το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Μερικές φορές όμως η ησυχία της νύχτας όταν ταράζεται από το κουδούνισμα του κινητού τηλεφώνου νομίζεις πως κάτι θετικό «ήρθε». Όταν ακολουθεί και η χαμηλόφωνη με μυστηριακά χαρακτηριστικά ανταπόκριση του συνομιλητή σου τότε ενισχύεται η άποψη πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό.
Όταν διατηρούσα την τηλεοπτική εκπομπή μου, επειδή δεν μου άρεσαν τα μισόλογα, την περίοδο αλλαγής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας,
 είχα ξεκάθαρο λόγο περί του συγκριτικού πλεονεκτήματος του Αντώνη Σαμαρά έναντι την τζακιπροερχόμενης θυγατέρας από την αγία οικογένεια. Η επιστροφή με το αυτοκίνητο στο σπίτι μου μετά την εκπομπή είχε σχεδόν κάθε βράδυ την τηλεφωνική συντροφιά του σημερινού πρωθυπουργού για να μου λέει: «Άρη θα αλλάξω την Ελλάδα. Βάλε πλάτη».
Πού να φανταστώ ότι ο μεσσήνιος αισθησιακός συνομιλητής μου εννοούσε πως θα αλλάξει την Ελλάδα φροντίζοντας να υπάρξουν 5.000 λιγότεροι Έλληνες, αφού θα αυτοκτονούσαν από την πολιτική του. Πού να φανταστώ ότι εννοούσε πως θα έκλεινε φυλακή εκλεγμένους βουλευτές με την μόνη κατηγορία ότι του κόβουν ψήφους.


Πού να φανταστώ ότι θα χόρευε μέρα-νύχτα ταγκό με τα μέλη την πολιτικής συμμορίας του ΠΑΣΟΚ, στο σαλόνι των αρχινταβατζήδων που εκείνος κατηγορούσε. Μια φορά είχα δει σε ένα τοίχο γραμμένο ένα σύνθημα: «αν μπορούσαμε να διακρίνουμε τους ψεύτες αυτός ο κόσμος θα ήταν καλύτερος». Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Αντώνη το κατάστημα στην οδό Ακαδημίας που πουλούσε καπέλα που έβγαζαν λαγούς και ψώνιζαν οι ταχυδακτυλουργοί έκλεισε όπως έκλεισαν και χιλιάδες άλλα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα επειδή προφανώς κάποιος θα τους πήρε τηλέφωνο νύχτα και θα τους μίλησε για την «άλλη Ελλάδα». Είναι κρίμα γιατί δεν σου αξίζει η τύχη που θα έχεις. Ή μήπως σου αξίζει; 

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.