Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος στην λίστα. Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό αποφάσισε η κυβέρνηση.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατία, βλέποντας τον όλεθρο που κομίζουν οι δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές αλλάζουν τον εκλογικό νόμο σχετικά με την εκλογή των ευρωβουλευτών! Στόχος φυσικά είναι να αυξήσουν την συμμετοχή του κομματικού τους ακροατηρίου προκείμενου να καταπολεμήσουν την αποχή και τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων τους ώστε να αυξηθεί το εκλογικό τους ποσοστό.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή τους το απόγευμα του Σαββάτου συμφώνησαν να προτείνουν ρύθμιση ώστε οι ευρωβουλευτές της χώρας να μην εκλέγονται με λίστα αλλά με σταυρό.
Από το 1981 και μέχρι τις ευρωεκλογές του 2009 οι Έλληνες ευρωβουλευτές εκλέγονταν από λίστα, που διαμόρφωνε το κάθε κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών κάθε χώρας αποφασίζεται από την ίδια τη χώρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν ορισμένες βασικές πτυχές του σχεδίου, όπως ότι οι υποψήφιοι σε κάθε ευρωψηφοδέλτιο θα είναι μέχρι 42, διπλάσιος δηλαδή αριθμός από τον αριθμό των ευρωβουλευτών που εκλέγει η χώρα (21).
Τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα εξετάσουν και θα διαμορφώσουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, συνεπικουρούμενα από συνεργάτες των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.