Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Πανελληνιονίκης ο Λάμπρος Μουγάκος στην ιστιοπλοΐα.


6 Μουγάκος  Λάμπρος.jpg
Με την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας σε σκάφη τύπου Europe από το Λάμπρο Μουγάκο, έκλεισε ο κύκλος συμμετοχών της αγωνιστικής ομάδας με πέντε αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας σε τρεις πανελλήνιες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας που ξεκίνησαν αμέσως μετά το Πάσχα και ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EUROPE Ανδρών – Εφήβων που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Ιουλ 2013 στη Ραφήνα και διοργανώθηκε από την Ε.Ι.Ο. (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) µε συνδιοργανωτή τον Ν.Ο. Αλκυών Ραφήνας.
5 Μουγάκος  Λάμπρος.jpgΟ αθλητής µας και πολλά υποσχόμενος ιστιοπλόος Λάμπρος Μουγάκος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των Εφήβων κάνοντας 6 ιστιοδρομίες στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας µε αντίξοες καιρικές συνθήκες με μόνο σύμμαχο την επίπονη προετοιμασία του όλο το χειμώνα, την εμπειρία του και τη θέλησή του για διάκριση. Στον ίδιο αγώνα στην κατηγορία ανδρών συμμετείχε και ο μεγάλος αδελφός του Λάμπρου, Στέφανος Μουγάκος που κατέλαβε την 5η θέση παρά την ελλιπή προετοιμασία του λόγο φοιτητικών υποχρεώσεων σε πόλη χωρίς θάλασσα.
Στις υπόλοιπες διοργανώσεις που προηγήθηκαν είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα που κρίνονται λίαν ικανοποιητικά για πανελλήνιο επίπεδο.



Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων 2013
Έγινε στην Ιτέα από 16 έως 19 Ιουνίου 2013 και διοργανώθηκε από την Ε.Ι.Ο. (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, το Ν.Ο. Ιτέας, τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και συμμετείχαν 193 αθλητές. Ο Μπουτεράκος Ανδρέας κατέλαβε την 29η θέση στα αγόρια και η Μπουτεράκου Σοφία την 16η θέση στα κορίτσια μετά από 6 ιστιοδρομίες και καλές ιστιοπλοϊκές συνθήκες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist-Laser 4.7
Έγινε στην παραλία Κατερίνης από 7 έως 11 Μαΐου 2013 και διοργανώθηκε από την Ε.Ι.Ο. (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία), σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης και συμμετείχαν 243 αθλητές.
Ο Λάμπρος Μουγάκος κατέλαβε την 8η θέση στα Laser 4.7, η Ζωή Σωτηράκου κατέλαβε την 63ηθέση στα Optimist κορίτσια και ο Μπουτεράκος Ανδρέας κατέλαβε την 62η θέση στα Optimist αγόρια.


Η πρόεδρος του ομίλου Έλενα Σιάγκρη σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των αθλητών στο ξενοδοχείο Diamond Palace στην παραλία Μαυροβουνίου, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους αθλητές για τις επιτυχίες τους, τους ευχήθηκε καλή ιστιοπλοϊκή συνέχεια και καλή πρόοδο στις σπουδές τους. Στη συνέχεια συνεχάρη τους γονείς και τα μέλη του ομίλου για τη στήριξη των αθλητών παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και διαβεβαίωσε όλους ότι ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι δραστηριότητες του ομίλου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με γνώμονα την αγάπη για τη θάλασσα, το περιβάλλον, το συνάνθρωπο και τη μεγάλη ιστιοπλοϊκή παράδοση του ομίλου.


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.