Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ιράν: Νέο μαχητικό αεροσκάφος Saeqeh.

ф-16 f-16 истребитель небо истребитель
Φωτογραφία: EPA
Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα νέο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος σύμφωνα με το πρακτορείο irna.
Το ιρανικής σχεδίασης και κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος, με την κωδική ονομασία Qaher-313 , πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία των εορτασμών για τη νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης το 1979.
Την είδηση μεταδίδει kai το ιρανικό PressTV, επικαλούμενο δήλωση του Ταξίαρχου Mohammad-Reza Karshki ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2011, δήλωσε πως η Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, εργαζότανε σ’ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής ενός προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους.


Το μαχητικό, λέγεται πως θα είναι παρόμοιο με το αμερικάνικής κατασκευής F/A-18, αν και η εμφάνιση του θα μοιάζει με το F-5E/F Tiger II. To νέο μονοθέσιο βομβαρδιστικό θα έχει την δυνατότητα εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών, εμπλοκή σε αερομαχία, εντοπισμό επίγειων στόχων και την μεταφορά ωφέλιμου φορτίου διαφόρων όπλων και πυρομαχικών.

Κατά τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στον αμυντικό τομέα και έχει αποκτήσει αυτάρκεια σε ουσιώδη στρατιωτικό υλικό και αμυντικά συστήματα. Το μαχητικό Saeqeh είναι η συνέχεια του πρώτου αεροσκάφους.
Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.