Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ρώσος ''εξολοθρευτής'' για τα νησιά μας και όχι μόνον. Δείτε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους.


Εξολοθρευτής, το όχημα υποστήριξης τεθωρακισμένων.
Φωτογραφία: RIA-Novosti
H καθυστέρηση πέντε ετών στην υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 450 ΤΟΜΑ BMP-3HEL σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την ανάδυση νέων επιχειρησιακών αναγκών για τις ΕΔ, φαίνεται ότι τροποποιεί το μίγμα της συμφωνίας των 1,2 δισ. ευρώ που είχε υπογραφεί το 2008. Αν και παραμένει η ανάγκη για την προμήθεια σύγχρονων ΤΟΜΑ (τύποις ισχύει το δόγμα άρμα μάχης/ΤΟΜΑ, σήμερα αφού τα Μ113 απλά δεν ... προλαβαίνουν στις ασκήσεις τα LEO2HEL/A4 με αποτέλεσμα τα τελευταία να μένουν ακάλυπτα στις αντιαρματικές ομάδες του εχθρικού πεζικού) εν τούτοις μελετώνται ήδη "ενέσεις" και άλλων κατηγοριών όπλων στο ρωσικό πακέτο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες τόσο από ρωσικής όσο και από πλευράς ΕΣ, εκτός από τα BMP-3HEL (παραμένει η ανάγκη των Πεζοναυτών για 50 αμφίβια οχήματα όπως τα BMP-3F και η δημιουργία μιας επίλεκτης τεθωρακισμένης ταξιαχίας με LEO2HEL), αλλά και τα SHORADS που αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την αντικατάσταση των OSA A/K, προστέθηκε και ένα σύστημα το οποίο "κουμπώνει" 100% ειδικά με τις ανάγκες στα νησιά επιχειρησιακές ανάγκες στα νησιά:


Πρόκειται για το τεθωρακισμένο όχημα BMPT (Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov, ένα όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων) Ramka το οποίο είναι γνωστό και ως Terminator («Εξολοθρευτής»), ένα σύστημα πραγματικό φονέα αρμάτων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων με μεγάλες δυνατότητες επιβίωσης, αφού εδράζεται στο σασία του άρματος μάχης Τ-72/-90!Το βάρος του "Εξολοθρευτή" ανέρχεται σε 47 τόνους και διαθέτει παθητική θωράκιση και επιπρόσθετο θώρακα αντίδρασης, επιτυγχάνοντας υψηλότερο επίπεδο προστασίας από αυτό του άρματος μάχης από το οποίο προέρχεται. Δηλαδή αντέχει στο εμπρόσθιο τμήμα ακόμα κα από βολές 120 χλστ. βλημάτων ΗΕΑΤ!


Σημείωση: Για Ελληνικούς υπότιτλους, πιέστε μεγέθυνση και στο δεξί μέρος πάνω στο cc για μετάφραση και επιλογή γλώσσας.
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.