Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Ο Εθνικιστικός άνεμος αλλάζει την Ευρώπη. Συνέντευξη στα “Παραπολιτικά”

Ο κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας του ''Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή'' έδωσε συνέντευξη στα ''Παραπολιτικά''
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον ρώτησε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις μετά την εκλογή Τραμπ, την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα από την εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Αποκατάσταση του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, περιορισμό των επεκτατικών πολέμων και της μάστιγας του Προσφυγικού, δημοσιονομική ισορροπία και επιστροφή στην πραγματική οικονομία για τα δοκιμαζόμενα από την κρίση έθνη προβλέπει η Χρυσή Αυγή, μετά την εκλογική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ.
«Δεν λέμε ότι είναι ο άγγελος εξ ουρανού, που ήλθε να λύσει τα επίγεια προβλήματα, τουλάχιστον όμως είναι καλύτερος από τούς γραφειοκράτες του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, που οδήγησαν τον κόσμο σε αυτή την κατάντια. Δεν έχουμε σχέσεις μαζί του, ούτε πιστεύουμε ότι ο Ντ. Τραμπ μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα σώζεται μόνο από τους Έλληνες», δηλώνει στα «Π» ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η συνέντευξη
Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θεωρεί ότι διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον με την πλήρη στροφή των πολιτών στα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα. Και τούτο προκύπτει από την απόφαση των Βρετανών να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, των Ούγγρων να αναδείξουν στην ηγεσία τους τον Β. Ούρμπαν και των Γάλλων να στηρίξουν την Μαρίν Λεττέν. Παράλληλα, αύριο θα στηθούν δύο καθοριστικές κάλπες. Η πρώτη δημοψηφισματικού χαρακτήρα στην Ιταλία για τον σοσιαλιστή Ματέο Ρέντσι, που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, αν επικρατήσει το «όχι». Η δεύτερη στην Αυστρία, όπου επαναλαμβάνονται οι εθνικές εκλογές, τις οποίες το ακροδεξιό κόμμα είχε χάσει με αμφισβητούμενες (κατά τη δικαστική κρίση) ψήφους.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Είναι αυτή η ευκαιρία για αλλαγή σελίδας; «Πιστεύω πως ναι», απαντά ο κ. Μιχαλολιάκος και συνεχίζει: «Οι Τραμπ και Πούτιν δείχνουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν. Η προσέγγιση των δύο πλευρών θα λειτουργήσει επωφελώς. Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει ότι το παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον αλλάζει ραγδαία, τότε για όσο διάστημα μείνει στην εξουσία θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες ενός καλού αποτελέσματος. Αρκεί να απεγκλωβιστεί από τις ιδεοληψίες και τη διαχειριστική ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει».

Σε κάθε περίπτωση, η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια Εθνική Ηγεσία, από πραγματικούς πατριώτες, όπως βλέπουμε να συμβαίνει πλέον σε όλα τα μεγάλα κράτη». Μιλά για «εθνικιστικό άνεμο, που πνέει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στα κοράκια της παγκοσμιοποίησης».

Η προσέγγιση του Λαϊκού Συνδέσμου σχετικά με το φαινόμενο «Τραμπ» άπτεται των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. «Προεκλογικως, ο Ντ. Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με τα χρηματιστηριακά τραστ, τις τράπεζες, τα συστήματα που έπνιγαν όποιον υπερασπιζόταν την λαϊκή βούληση».

Κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εφαρμόσει αμέσως τον οικονομικό προστατευτισμό στα αμερικανικά προϊόντα και θα περιορίσει δραστικά τις εισαγωγές από την Κίνα, ενισχύοντας παράλληλα τον εγχώριο πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. «Αμέσως είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι πόλεμοι στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μόνο και μόνο από την περιστολή των εξοπλιστικών δαπανών θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους», αναφέρει. Στέκεται ιδιαίτερα στο ότι ο Ντ. Τραμπ είναι ένας γνήσιος Αμερικανός επιχειρηματίας, «ο οποίος δημιούργησε περιουσία όχι από το άυλο χρήμα και τα "καζίνο" των χρηματαγορών, αλλά από κτηματομεσιτείες».

Σε σχέση, δε, με τη Χίλαρι Κλίντον απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού του, «για αυτό και τον ψήφισαν Αμερικανοί από τις φτωχές πολιτείες, τις παραδοσιακά προσκείμενες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα». Ο κ. Μιχαλολιάκος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που έσπευσαν να στηρίξουν τη Χίλαρι, ''αδυνατώντας να αντιληφθούν τις ανάγκες τον αμερικανικού έθνους, αλλά και αποσιωπώντας ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.''

Όσο, δε, για την πρόσφατη επίσκεψη τον Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής θεωρεί ότι «έχει πολύ μειωμένη αξία, καθώς δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Ίσως να ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αν είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον, αλλά και πάλι, πέραν των ευχολογίων και των προτροπών, δεν πιστεύω ότι θα κόμιζε κάτι ουσιαστικό».

«Τα διάσπαρτα hot spots βουλιάζουν τη χώρα μας»

Η Χρυσή Αυγή, στηριζόμενη στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών με τα επεισόδια στη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αναφέρει ότι η κατάσταση στα hot sροts πλέον είναι εκτός ελέγχου. «Ανήλικοι (το κατά πόσο είναι, είναι άλλο θέμα) επιτίθενται σε συμπατριώτες τους και επιχειρούν να βιάσουν κοπέλες μικρής ηλικίας. Και το θέμα είναι πότε θα αρχίσουν και τα περιστατικά εκτός των τειχών των hot spots. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστήσουμε την προσοχή των κατοίκων που βρίσκονται κοντά σε κέντρα φιλοξενίας».
Επ' αυτού, ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά των κυβερνώντων, λέγοντας ότι η στάση που επιδεικνύουν, πέρα από ανθελληνική, είναι και απάνθρωπη.
«Αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες, με τους αλλοδαπούς να πεθαίνουν στα χιόνια, δεν ακουμπάνε πουθενά στο συναίσθημα και το φιλότιμο του λαού. Κι αυτό που βλέπουμε φέρει την υπογραφή του Τσίπρα και των δήθεν αριστερών. Και συνεχίζει: «Οι στρατιές των ανέργων μεγαλώνουν και οι Έλληνες καταφεύγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, ενώ ο πληθυσμός σταδιακά αντικαθίσταται από λαθροεισβολείς, ολοκληρώνοντας την εθνική καταστροφή, που, σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους. 

Η Πατρίδα μας έχει κυριολεκτικά βουλιάξει με τα διάσπαρτα hot spots, με το κέντρο βάρους να πέφτει στα νησιά μας, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κυβερνώντες στο έλεος του κάθε τζιχαντιστή, καθώς και στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.