Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Λάμπρος Φουντούλης, Ευρωκοινοβούλιο: Παρέμβαση για τους Σύριους πρόσφυγες. Δείτε το βίντεο.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, για τους πρόσφυγες από την Συρία. 
 Τόνισε πως πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική αυτή κρίση, αλλά και τις αιτίες που την δημιουργούν και αυτές είναι οι παρεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, προκαλούν χάος και δυστυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Κλείνοντας, υπενθύμισε πως δεν είναι δυνατόν να περιμένουν οι Δυτικοί από την Ελλάδα να δεχθεί το βάρος των προσφύγων που οι ίδιοι δημιουργούν.

Το πλήρες κείμενο: "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η αναστολή του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ είναι καταστροφική. Πρόσφυγες αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στο χειμώνα χωρίς να έχουν τα στοιχειώδη για την σίτιση και την υγεία. Ένα εκατομμύριο 700.000 ψυχές πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο.

Από εκεί προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη που την βλέπουν σαν την γη της επαγγελίας. Δεν μπορείς να σταματήσεις ένα πεινασμένο από την αναζήτηση τρόπων επιβίωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα.

Ποιος ευθύνεται όμως για την κατάσταση αυτή; Ποιός έφερε την πείνα και την καταστροφή στη Συρία και αναγκάζει το λαό της να παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς; Οι μεγάλες δυνάμεις που με πολεμικές επιχειρήσεις και με το πρόσχημα της δήθεν απελευθέρωσης και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας προσπαθούν να επιβάλουν τις πολιτικές τους. Η Αμερική αλλά και η Ευρώπη είναι συνένοχοι σ’ αυτή την κατάσταση. Όπου και να κοιτάξουμε στο Ιράκ, τη Συρία, και στην Λιβύη τα αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι καταστροφικά. Χάος και αναρχία επικρατεί.

Οι προσφυγές προκειμένου να γλυτώσουν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον χάνουν την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου. Οι χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα που έχουν υποστεί τα δεινά της οικονομικής κρίσης δέχονται κατά χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. Να τους δώσουμε άσυλο και μετά τι; Να υποφέρουμε όλοι μαζί; Δεν αρκούν τα ευχολόγια και τα ψηφίσματα. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας τώρα."

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.