Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Λ. Φουντούλης: Τα μνημόνια και η πολιτική λιτότητας οδηγούν τα Ελληνόπουλα στην πείνα και την λιποθυμία. Δείτε το βίντεο.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με το ψήφισμα για τον υποσιτισμό των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ξεκαθάρισε την θέση της Χρυσής Αυγής πως δεν μπορεί η Ε.Ε. να διαθέτει λεφτά σε τρίτες χώρες και ταυτόχρονα τα Ελληνόπουλα στα σχολεία να λιποθυμούν, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.
"Η διατροφική κατάσταση των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών είναι ένας από τους δείκτες της οικογενειακής ευημερίας και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της επιβίωσης των παιδιών. Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας.

Μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού και, κατά συνέπεια, την υγεία και την παραγωγικότητα στη μετέπειτα ζωή του. Είναι επίσης ένα από τα κριτήρια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά για την αξιολόγηση της ισότητας στην υγεία.

Δυστυχώς για την Ευρώπη θα πρέπει να εντάξει και νέες περιοχές υποσιτισμού που υφίστανται τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αυτή την στιγμή που μιλάμε στην Ελλάδα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία την ώρα του μαθήματος λόγω υποσιτισμού.
Χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες με μηδενικό εισόδημα λόγω ανεργίας δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα.
Τα παιδιά πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τον πενιχρό μισθό τους λόγω μνημονιακών περικοπών δίνουν χρήματα στα κυλικεία για να προσφέρουν διακριτικά κολατσιό σε παιδιά που γνωρίζουν πως δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν. Αυτά όμως από περηφάνια ή και από ντροπή αρνούνται να το δεχτούν. Αντί να δώσουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στα παιδιά μας, με λάθος πολιτικές και λάθος οικονομικά μέτρα φέρνουμε χώρες της Ευρώπης στις συνθήκες ζωής της υποσαχάριας Αφρικής."

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.