Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πούτιν: «Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία»

«Ένα χειροκρότημα για την Κριμαία» ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος στα μέλη της Άνω Βουλής και της Κρατικής Δούμας, πως το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στην Κριμαία έγινε σε απόλυτη συμφωνία προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και το διεθνές δίκαιο.
«Το θέμα της Κριμαίας έχει ζωτική σημασία, ιστορική σημασία για μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προαναγγέλλοντας πως στην περιοχή θα αναγνωριστούν ως ίσες τρεις γλώσσες: η ρωσική, η ουκρανική και αυτή των Τατάρων.
«Στην καρδιά και το μυαλό των πολιτών, η Κριμαία πάντα ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη, ήταν σταθερή και πέρασε από γενιά σε γενιά», πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στη Σεβαστούπολη, τη χαρακτήρισε ρωσικό «οχυρό» και «στέγη» για τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας.

Για τις σχέσεις της Ρωσίας με τους Ουκρανούς πολίτες, ο Πούτιν τόνισε πως οι σχέσεις με τον «αδελφό» ουκρανικό λαό θα είναι πάντα μεγάλης σημασίας για τη Μόσχα ενώ καταδίκασε τις αυτοαποκαλούμενες «αρχές» στην Ουκρανία, αναφέροντας πως προχώρησαν σε πραξικόπημα και πως θα έκαναν τα πάντα για την εξουσία.
«Πιστεύαμε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι ένας καλός γείτονας, αλλά τα γεγονότα πήραν άλλη τροπή». Η ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία υπέφερε από διαρκείς ταπεινώσεις, είπε, ενώ πολλοί Ουκρανοί εγκατέλειψαν την Ουκρανία για διαφορετικούς πολιτικούς λόγους.
«Εκατομμύρια Ρώσοι επιθυμούν η Κριμαία να είναι μέρος της Ρωσίας», τόνισε ο Πούτιν απαντώντας στην προπαγανδιστική παραπληροφόρηση των δυτικών ΜΜΕ για αντιδράσεις Ρώσων πολιτών στις αποφάσεις του Κρεμλίνου.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ποτέ δεν εισέβαλαν στην Κριμαία ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά ενισχύθηκε ο αριθμός τους βάσει συμφωνιών.

«Ευχαριστώ τους κατοίκους της Κριμαίας που δεν έβαψαν τα χέρια τους με αίμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα ήταν προδοσία να αφήναμε την Κριμαία στην τύχη της από τη στιγμή που κατέλαβαν την εξουσία εξτρεμιστές στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Β. Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καθορίσουν την τύχη της Κριμαίας. «Δείτε τι έκανε η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή. Η Αραβική Άνοιξη έγινε Αραβικός εφιάλτης».

«Η Δύση εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εισέβαλε στο Κόσσοβο, αλλά τώρα καταδικάζει την απόφαση της Κριμαίας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη στάση της Κίνας απέναντι στην Ουκρανία και στην Κριμαία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις καλές σχέσεις Ρωσίας - Κίνας.

Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.